skip to Main Content

De leervakken en het creatieve

Kunstzinnige activiteiten horen bij de leervakken. Niet als iets leuks erbij, maar als een noodzakelijk en effectief middel om beter te begrijpen waarover het gaat: door te tekenen, te schilderen, muziek te maken of te bewegen.

De leerlingen leren van alles over hoe bijen werken. Hoe ze hun kast opbouwen, honing weten te vinden en hoe ze dansen om de weg te wijzen. Leerlingen moeten kunnen vertellen wat ze weten, maar ze kiezen ook een extra manier om te laten zien wat ze van de bijen hebben geleerd. Enkele stoere jongens besluiten dat ze met een heleboel instrumenten een muziekstuk over de bijen gaan maken. Het is geweldig te zien hoe serieus ze hun taak nemen.

In ons lesrooster zorgen we voor afwisseling. Na concentratie vanuit het hoofd, even beweging. Of na rekenen, schilderen.

Natuur en cultuur

De verbinding met de natuur en de seizoenen – met de herkomst van ons voedsel, met onze verantwoording voor de aarde en met het vieren van enkele belangrijke jaarfeesten – vormen een belangrijk onderdeel van ons lesaanbod. Evenals het bezoeken van het theater en het zelf musiceren en toneelspelen.

Samen jaarfeesten vieren

Het leven moet gevierd worden, dat leren we al jong. Het St. Maartensfeest, het Kerstfeest/spel, het Pinksterfeest en het St. Jansfeest zijn openbare feesten, waarbij ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden welkom zijn. [Foto springen over het vuur]

Bij feesten die we intern vieren, zoals het Michaëlsfeest, het St. Nicolaasfeest, Palmpasen en het Paasfeest, zijn er meerdere ouders die ons helpen.

Back To Top