skip to Main Content

Gebouw en schoolplein

Het schoolgebouw

Sinds 2000 is de Noorderkroon in dit gebouw gevestigd. Het is gebouwd vóór de Tweede Wereldoorlog, in de stijl van de Amsterdamse School. Het gebouw staat onder monumentenzorg en is goed geoutilleerd. Er is een opvallend goed binnenklimaat.

De leslokalen liggen in een halve cirkel om het prachtige omschutte schoolplein. Er is ruimte voor twee kleuterklassen, leslokalen voor de oudere kinderen, een zaal voor toneelvoorstellingen, een houtbewerkinglokaal, een handwerklokaal, administratieve ruimtes, een lerarenkamer en ruimtes voor remedial teaching en interne begeleiding. Samen met het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang, gehuisvest in het gedeelte van het gebouw dat aan de Jupiterstraat ligt, vormen we het Waldorf Kindcentrum De Noorderkroon.

Onderhoud

Ook onze schoonmaak en onderhoud van het hele gebouw gebeurt op duurzame wijze. De buiten boel  staat in prachtige duurzame olieverf.

Situering en de grootte van de school

De Noorderkroon is een streekschool met leerlingen uit Enschede en omgeving en Hengelo. De school ligt in de wijk “Twekkelerveld”, in de sterrenbuurt. Dicht bij de uitvalswegen naar Haaksbergen en Hengelo. Vanaf het NS centraal station is de school met lijn 1 te bereiken en de school ligt op loopafstand van NS station Drienerlo.
Onze school telt iets meer dan 95 leerlingen. Er zijn vier leeftijd geïntegreerde leergroepen: De kleuterklas (groep 1 en 2), de jongste groep (groep 3 en 4) en de middelste groep (groep 5 en 6) en de oudste groep (groep 7 en 8).

Het schoolgebouw

Sinds 2000 is de Noorderkroon in dit gebouw gevestigd. Het is gebouwd vóór de Tweede Wereldoorlog, in de stijl van de Amsterdamse School. [Foto gebouw]

Het gebouw staat onder monumentenzorg en is goed geoutilleerd. Er is een opvallend goed binnenklimaat.

De leslokalen liggen in een halve cirkel om het prachtige beschutte schoolplein. [Foto schoolplein]

Er is ruimte voor twee kleuterklassen, leslokalen voor de oudere kinderen, een zaal voor toneelvoorstellingen, een houtbewerkingslokaal, een handwerklokaal, administratieve ruimtes, een lerarenkamer en ruimtes voor remedial teaching en interne begeleiding. Samen met het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang, gehuisvest in het gedeelte van het gebouw dat aan de Jupiterstraat ligt, vormen we het Waldorf Kindcentrum De Noorderkroon.

 

Onderhoud

Ook onze schoonmaak en onderhoud van het hele gebouw gebeurt op duurzame wijze. De buiten boel  staat in prachtige duurzame olieverf.

Situering en de grootte van de school

De Noorderkroon is een streekschool met leerlingen uit Enschede en omgeving en Hengelo.

De school ligt in de wijk “Twekkelerveld”, in de sterrenbuurt. Dicht bij de uitvalswegen naar Haaksbergen en Hengelo. Vanaf het NS centraal station is de school met lijn 1 te bereiken en de school ligt op loopafstand van NS station Kennispark.

Onze school telt iets meer dan 95 leerlingen. Er zijn vier leeftijd geïntegreerde leergroepen: De kleuterklas (groep 1 en 2), de jongste groep (groep 3 en 4) en de middelste groep (groep 5 en 6) en de oudste groep (groep 7 en 8).

Back To Top